Sommerlesing

sekstitalletSommerferie betyr mer tid til å lese, for både store og små. Jeg leser “Sekstitallet” av Ketil Bjørnstad for tida. Det var litt tilfeldig at den ble påbegynt nå, men jeg trengte en passe stor pocketbok i veska da vi dro på ferie til Østerrike, og “Sekstitallet” lå øverst i en stabel. Det viste seg at det var et veldig godt valgt, boka er både lærerik og underholdende.
Ketil Bjørnstad skriver om sin egen oppvekst, knyttet opp mot de store hendelsene i verden forøvrig. Jeg synes det er kjempespennende å lære mer om det som skjedde i verden på den tida, og jeg lærer så mye mer om historiske hendelser når de ikke bare beskrives så nøytralt som mulig, men i stedet skildres som personlige opplevelser og erfaringer. I tillegg er det morsomt å følge Ketils oppvekst med de politisk engasjerte foreldrene og broren Tormod. Jeg er for øyeblikket i begynnelsen av 1964. John F. Kennedy har nettopp blitt begravet og den store utbyggingen av det lille huset til Bjørnstadfamilen er ferdig. Teglsteinspeisen som dekker en hel vegg i den nye stua har god trekk, det har faren sørget for.
jeg har levd meg så godt inn i boka at jeg har prøvd å overbevise sønnen vår, Lars, om å begynne med pianotimer, dessverre uten å lykkes. Jeg som til og med hadde funnet ut hvor i stua vi kunne ha plassert et elektrisk piano.

lesestundLars på ni har selv blitt en ivrig leser, og målet for sommeren er som tidligere å få lest fem bøker så han kan være med på Deichmans bokfest til høsten. Han leser for tida “Percy Jackson – Lyntyven”. Det er visst veldig spennende, selv om vi foreldre kanskje ikke er helt begeistra for de greske gudegreiene. Men det viktigste er jo at han leser noe han liker, og så er det koselig å lese sammen, sånn som i sofaen til bestemor og bestefar, sammen med bamsen Bati som aldri er særlig langt unna.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.