Minilesesirkel

boklesesirkel Forlagene jeg følger på Facebook og Instagram har stadig vekk konkurranser eller giveaways med bøker. Jeg slenger inn noen noen svar og likes her og der, uten å tenke på at jeg faktisk kan vinne. Så for noen uker siden ble jeg veldig overrasket, jeg hadde vunnet bøker fra Aschehoug til en minilesesirkel, sammen med søsteren min, Hanne.

Vi kunne jo bare ha delt bøkene mellom oss, og ikke gjort noe mer ut av det. Men vi var begge gira på å forsøke å ha en ordentlig lesesirkel, så forrige uke fordelte vi bøkene mellom oss, og la en plan. Fram til 23. mars skal Hanne lese “Mormor danset i regnet” av Trude Teige, og “Sommerfuglene i Armeno” av Jon Magnus, og jeg skal lese “Vi ses der oppe” av Pierre Lemaitre. Fortsettelse følger!

En av tingene som er morsomt med lesesirkel er at man ofte leser bøker man ikke hadde kommet på å velge selv. Det gjelder i stor grad for bøkene i minilesesirkelen, jeg tror det bare er “Sekstitallet” av Ketil Bjørnstad jeg hadde merket meg fra før som en bok jeg kunne tenke meg å lese, de andre har jeg knapt hørt om.boklesesirkel2

Jeg har forsøkt meg på et par lesesirkler tidligere også. Den ene ble arrangert der jeg jobbet før. Man meldte seg på med en bok utgitt på norsk det siste året, som man selv kjøpte. Så ved lesesirkelens start leste man først sin egen bok, deretter ble bøkene rullert så man fikk lese en ny bok i måneden i et år. Det var ikke noen felles møter eller samtale om bøkene, men det var en morsomt måte å få lest nyere utgivelser, og igjen, ofte titler man ikke ville kommet på å velge selv. Ellers har jeg via ulike forum på nett vært med på lesesirkler der alle leser samme bok en måned, og man kan diskutere boka sammen underveis eller etterpå. Det er spennende å høre hva andre tenker om boka, men det er noe med nettet som gjør det lett å falle ut. Jeg klarer ihvertfall ikke å føle det samme presset som når man avtaler å møtes og snakke om boka, eller tida for boka er ute og den skal videre til neste leser.  Hva er dine erfaringer med lesesirkler?

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.