Norsk sokkel

Norsk-sokkel“Norsk sokkel” av Heidi Linde er satt sammen av fem historier, som alle er relatert til goder eller rettigheter vi har i Norge. Historiene er dessuten lenket sammen i god “Love Actually”-stil, bipersoner i en historie kan dukke opp som hovedpersoner i en annen.

Ragnhild må finne ut hva hun vil med livet, nå som mannen endelig har innsett sine alkoholproblemer, og får behandling for det. Kristian er redd for at han er alvorlig syk, og Nadja har nettopp flyttet inn i et nytt fosterhjem sammen med lillebroren Bror. Gunnar besøker moren barndomshjemmet i Sogndal, og innser at hun ikke lenger kan greie seg selv hjemme. Tale, som jobber i NAV, er på ferie i Hellas med venninnen Renate. Hun vil så gjerne gjøre mer for de som har det vanskelig i verden, og lurer på hvordan hun kan gi litt ekstra til de hardarbeidende hotellansatte. Vera er gravid, og på grunn av sin alder får hun tilbud om fosterdiagnostikk. Resultatet viser at det kan være noe galt med barnet.

De fem historiene er levende og engasjerende, flere ganger tok jeg meg selv i å innvendig heie på hovedpersonene, og rope til de hva slags valg de burde ta.  Heldigvis endte historiene slik jeg ville de skulle ende. Eller kanskje det i ettertid egentlig ikke var så bra, kanskje hadde boka og personene levd lenger med meg om fortellingene hadde endt annerledes og mer uforutsigbart. Uansett er det en engasjerende og god bok.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

One Response to Norsk sokkel

  1. Bokbloggerprisen says:

    Hei!

    Vi håper du har lyst til å nominere bøker til Bokbloggerprisen 2015. Mer informasjon om hvordan du går frem for å nominere finner du her: https://norskebokbloggere.wordpress.com/2016/01/01/nominering-til-bokbloggerprisen-2015-hvem-hva-hvor-og-hvordan/

    Bare ta kontakt med oss på epost hvis du har spørsmål. Godt nyttår! Hilsen oss i komiteen

Leave a Reply

Your email address will not be published.