Rettsstridig forføyning

untitled“Rettsstridig forføyning” av Lena Andersson handler om forfatteren Ester Nilsson som får i oppdrag å holde et foredrag om kunsteren Hugo Rask. Hun som ellers opptrer rolig og fornuftig blir stormende forelsket i Hugo, og hun innleder et forhold til han. Hugo, på sin side, ser ikke ut til å ha den samme forståelse for hvilke forpliktelser som medfølger det å være i et forhold. Han tar kun sporadisk kontakt og holder ikke alltid avtalene. Når kontakten uteblir blir Ester rammet av angst og kjærlighetssorg. Men straks han tar kontakt, eller de møter på hverandre, mer eller mindre tilfeldig, blir håpet tent i Ester.

En gang falt hun for fristelsen og sendte en sms. Hun fikk for seg at det fellesskapet hun kjente i sitt indre, var virkelig, altså gjensidig. Det kom ikke noe svar, og dermed var selv de små splintene av uavhengighet ødelagt, og resten av uken ble verre. Hvorfor fattet hun ikke at avgrunnsangsten over en ubesvart sms var den samme hver gang, og at den eneste måten å unngå den på, var å ikke sende noen? Det var Håpet som forårsaket det, som døyvet minnet om skammen og angsten og fikk henne til å ta en sjanse på at alt var annerledes nå.

Denne boka er blant de bøkene jeg noterer meg fordi de får gode kritikker av anmelderne der ute. Men jeg er nok ikke like begeistra som den gjengse anmelder. Boka er helt grei å lese, men ikke særlig mer. Den gir et godt innblikk i hvordan man tenker når man er forelska, og hvordan man bruker tid på å tolke den andres ord og handlinger. Men jeg synes det hele blir litt uttværende, særlig er avsnittene med politiske og filosofiske betraktninger og dialoger langdryge.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.