Svøm med dem som drukner

Svoem-med-dem-som-drukner“Svøm med dem som drukner” av Lars Mytting kommer sikkert til å ligge under mangt et juletre i år. Og det er ikke noe galt i det.  Dette er et eventyr av en bok som et vidt spekter av lesere vil like.

Edvard Hirifjell vokser opp hos besteforeldrene på en gård i Gudbrandsdalen. Edvard og bestefaren lever i en tosomhet sentrert rundt gårdens faste gjøremål, og de har lite kontakt med folket ellers i bygda.

Foreldrene omkom i en ulykke i Frankrike, og Edvard aner at bestefaren ikke har fortalt alt han vet. Da bestefaren en dag ikke våkner fra middagsluren på divanen bestemmer Edvard seg for å søke sannheten om hva som skjedde.

Edvard reiser av gårde, først til Shetland, deretter til Somme i Frankrike, der foreldrene omkom. Edvards familiehistorie veves sammen med hendelser i første og annen verdenskrig. I tillegg foregår det et spill om penger og kjærlighet.

Denne boka har vel det meste man kan ønske seg fra en bok, og den er tidvis vanskelig å legge fra seg. Dog synes jeg det er litt mye valnøttrær, geværskjefter og spill i midtdelen av boka, og noen ganger er handlingen litt for forutsigbar. Men alt i alt er det en bra bok, og jeg liker særlig godt skildringene av livet på Hirifjell.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.