Min fars hode

Min-fars-hode“Min fars hode” av Jelena Botsorisjvili er en en kort og liten bok, der historien fortelles i ett sammenhengende brev som jeg-personen skriver til sin sønn Frederik.
Brevet gir glimt og bruddstykker av jeg-personens oppvekst i Georgia før Sovjetunionens fall. Faren jobbet som taleskriver i forvaltningen, og moren, skuespilleren, spilte i en film som ung, men fikk ingen roller siden.
Det var trange økonomiske kår, og en stor usikkerhet og frykt for framtiden. Men samtidig skildres det et sterkt samhold blant folk, fordi alle var i samme båt.

Jeg vil forklare hvorfor vi alle allikevel klarte å være lykkelige i den grå Sovjetunionen. Vi hadde et fellesskap, vi var en enhet. Vi var alle blitt frarøvet fortiden og avledet fra nåtiden med en drøm om fremtiden. Vi var alle like i det at noen bestemte for oss, istedet for oss – om vi skulle limes inn i boken eller rives ut. Det eksisterte en absolutt trygghet for at fremtiden ikke var avhengig av deg, av deg personlig, selv om den var din.

En interessant liten bok om livet i Sovjetunionen!

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.