Souads vesker

Souads-vesker“Souads vesker” av Cecilie Seim hadde jeg neppe fått vite om, eller lest, om det ikke hadde vært for Sommerens lesetips fra Amnesty. Det er mange interessante boktips der, og jeg har også bestilt “Huset ved moskeen” på biblioteket. Men noen av bøkene virker å inneholde så triste historier at jeg ikke tror jeg ville klart å lese de.

“Souads vesker” er en billedbok for voksne, tilpasset lesere som trenger enklere tekster og språk. Lettlest-hylla på biblioteket har et slags annenrangs preg over seg, men det er jo virkelig utfordrende å skulle formidle og skape, med få og enkle ord.

Boka handler om Souad som har kommet til Norge som flyktning, sammen med med mann og barn. Mannen er på jobb fra tidlig til sent, og barna er på skole, har venner og deltar på fritidsaktiviteter. Souad, derimot, lever livet i ensomhet hjemme, sammen med veskene sine. Den grønne veska inneholder det hun trenger for å overleve, den røde inneholder håndarbeidssakene, den blå veska har det man trenger for å leve i Norge, og den rosa veska, den inneholder alle minnene, fra da hun var liten, fra landet hun måtte reise fra.

Boka formidler med sine få ord og flotte illustrasjoner mye om ensomhet, savn, tungsinn og motløshet i møte med et helt nytt land, men den gir heldigvis også håp. Boka er vel verdt å lese, for alle.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.