Leve posthornet!

Hjorth_LevePosthornet_StjerneBoka “Leve posthornet!” av Vigids Hjorth handler om Ellinor som er usikker på ganske mye her i livet. Om hun egentlig liker kjæresten Stein, om jobben er den rette, og generelt hva som gir mening i livet. Hun ser ut til å føle seg både mislykket og ulykkelig.

Ellinor driver kommunikasjonsbyrået Kraft-Kom med Rolf og Dag. Firmaet går ikke veldig bra, og plutselig stikker Dag fra jobben for å dra på seiltur. Ikke lenge etter blir han funnet død, han har tatt sitt eget liv.
Rolf og Ellinor må overta Dag sitt store prosjekt; å hjelpe Postens fagorganisasjon Postkom med å hindre at EUs tredje postdirektiv blir vedtatt. Parallelt følger vi også forholdet mellom Ellinor og Stein, og forholdet hun har til søsteren og moren. Gjennom arbeidet med postdirektivet endrer Ellinor seg, hun innser at hun må finne noe utenfor de vante rådgivningsstrategiene for å vinne gjennom med saken.

Boka var rask å lese, og ganske underholdende, men det er mange lange og kommaløse setninger. Det må være et bevisst valg, men jeg foretrekker kommaer i lange setninger. Her må jeg lese flere setninger om igjen for å få innholdet riktig. Det var ikke alt “følelsessnakket” jeg hang med på heller, men det som blir stående for meg er at for å kjenne at man lever, og ikke bare betrakte livet fra sidelinja, må man våge å involvere og forplikte seg, både i eget og andres liv.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.