Det var stille, det snødde

Det-var-stille-det-snoedde“Det var stille, det snødde” er skrevet av Mariann Aaland, og boka er hennes debutroman.

Hovedpersonen og fortellerstemmen i boka er ei jente, typisk i 20-årene. Hun har kjæreste, og studerer og jobber i Oslo. På hjemstedet hennes, en togtur fra Oslo, bor foreldrene. De er skilt, og bor i hvert sitt hus, ikke så langt fra hverandre.

Boka starter med at hovedpersonen er utenfor huset til faren, men ingen åpner når hun banker på. Hun går rundt huset, og ser faren, med ryggen til, gjennom et vindu. Hun roper til han og ber han åpne. Men så ser hun at det er noe rart med hvordan han står, han ser livløs ut.

Faren har tatt sitt eget liv, og i resten av boka følger vi hovedpersonen gjennom de påfølgende dagene, til etter begravelsen. Det er de praktiske tingene som skal ordnes, følelsene som skifter, gnisninger mellom familiene, og kjæresten som ikke alltid passer helt inn i situasjonen.

Jeg liker språket i boka veldig godt, det er hverdagslig og enkelt, men rommer allikevel mye. Det er lett å kjenne seg igjen i de mange gode skildringene av samspillet mellom personene, og av hovedpersonens tanker og reaksjoner. Jeg synes at boka tidvis er litt stille, og det er litt lite som driver den framover, men alt i alt synes jeg det er bra bok.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

One Response to Det var stille, det snødde

  1. Tine says:

    Kjempefin omtale. Kjekt å lese en sånn fin oppsummering en stund etter jeg har lest boken. Jeg likte den veldig godt. Ser at Anita er i Oslo og hører forfatteren prate om boken i dag, heldiggrisen 🙂 Ha en fin lørdagskveld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.