En smakebit på en søndag

Ettersom jeg er en ganske fersk bokblogger er dette min aller første smakebit.Det-var-stille-det-snoedde

Det er Flukten fra virkeligheten arrangerer “En smakebit på en søndag”, og der kan du se alle de andre smakebitene også.

Akkurat nå leser jeg “Det var stille, det snødde” av Mariann Aaland. Boka er forfatterens debutroman, og begynner med at hovedpersonen, en ung kvinne, finner faren død. Han har tatt sitt eget liv.

Jeg er fortsatt i startfasen av boka, men så langt liker jeg boka veldig godt. Det er gode dialoger og skildringer, og mange gjenkjennende elementer.

Jeg måtte smile godt da jeg møtte på følgende setning:

Jeg gikk inn i det rommet som vi alltid hadde kalt kjellerstua, men som bare var et nakent og litt kaldt rom som fungerte som matbod.

Jeg har nemlig selv vokst opp i et hus med akkurat en slik kjellerstue, vi kaller rommet kjellerstua, men det brukes bare som bod.

Smakebiten jeg har tenkt å dele er fra da hovedpersonen i boka har kjørt til togstasjonen, og sitter i den kalde bilen og venter på at kjæresten Anders skal komme med toget.

Toget kom i spor to. Dørene gikk opp, passasjerer tøyt ut. De fleste av dem skulle sannsynligvis videre vestover med buss. Jeg la hendene mellom lårene mine for å varme dem. Passasjerene kryssa spor én i en ujevn rekke på to og to, som om de alle hørte sammen. Anders gikk et stykke bak, ved siden av en eldre dame i rød kåpe. Hun bar to store bager og en liten håndveske. Anders hadde bare en ryggsekk og en hvit plastpose, praktisk talt begge hender fri. Han kunne vel ha hjulpet henne.

 

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

10 Responses to En smakebit på en søndag

 1. Tack för smakbiten och ha en fortsatt fin söndag.

 2. Tine says:

  Velkommen! Alltid kjekt med nye blogger 🙂 Boken du deler smakebit fra har jeg lest, og jeg likte den veldig godt. Kos deg med historien, og ha en fin søndag!

 3. astridterese says:

  Det var en fin smakebit. Og ja, han kunne vel ha hjulpet henne 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

 4. Monika says:

  Tack för smakebiten!

 5. Beathe says:

  Koselig med nye blogger !:-) Boken du leser i har jeg ikke lest enda, men den står på listen over bøker som skal leses. Tusen takk for smakebiten og ha en fin kveld:-)

 6. Anita Ness says:

  Takk for fin smakebit. Har hørt en del om denne boka. Og velkommen som bokblogger.:)

 7. Tack för den fina smakbiten och välkommen 🙂

 8. Hei og velkommen som bokblogger, koselig med nye bloggere!:) Boken virker interessant, så her må jeg notere den ned:) Takk for tips! Likte smakebiten! Ha en videre fin søndagskveld!:)

 9. Boklysten says:

  Tack för smakbiten!

 10. Låter som hon irriterar sig lite på pojkvännen?
  Tack för smakbiten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.