Norges historie

Det er jo som vi alle vet grunnlovsjubileum i år, og i dag fikk jeg den briljante idéen om å sette meg enda noen flere mål for året. For dette må jo være ett av de beste påskudd jeg kan få for endelig å få lest et par bokverk som har stått og støvet, ulest, i bokhylla i årevis.

Jeg var neppe den eneste som fikk det meste av Karsten Alnæs’ “Historie om Norge” nesten gratis ved å melde meg inn i en bokklubb for 12-13 år siden. “Norsk litteraturhistorie” av Per Thomas Andersen var også et salgskupp så vidt jeg husker. Dessverre for de begge har de blitt stående urørt i hylla. Og det er ikke det at jeg ikke har villet lese de, det har bare ikke blitt noe av, det er alltid andre bøker som har kommet foran.

Målet nå er selvsagt å ha lest begge bokverkene i løpet av 2014. Og om du selv har noen uleste bøker, enten det er norsk historie eller norsk klassisk skjønnlitteratur, så er du selvsagt herved utfordret til å gjøre noe med det i år!

norsk

Redigert 24.02:
Vestgarden_SkammensHistorieTine tipser i kommentarfeltet om en annerledes historiebok, nylig utgitt, og som jeg synes er så viktig at jeg må legge den til i bloggposten. Boka er nemlig “Skammens historie”,  som tar for seg de mørkere sidene av Norges historie, sider vi nok alle burde kjenne bedre til. Jeg har ikke lest boka selv enda, men Tine har en post om boka her. (Kommentarene til posten en er også verdt å lese, til og med forfatterne av boka har et innlegg der).

Jeg tror boka vil være en god motvekt til det mer ensidige bildet vi kan ha av vår egen historie, og minne oss på at vi hverken har vært eller er verdensmestre i alt.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

One Response to Norges historie

  1. Tine says:

    For et flott prosjekt! Det er mange nok av oss som er ganske sløve på historie, så spark bak er godt å ta med. Ville bare anbefale deg denne med samme tema: http://tinesundal.blogspot.no/2014/02/skammens-historie-av-sigmund-aas-og.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.