Empanadas

På hverdager når det er travelt og middagen bør komme på bordet så fort som mulig etter at vi har kommet hjem fra jobb og barnehage, er det ikke mye mat som lages helt fra grunnen av, og det er ikke tid til å teste ut nye oppskrifter.
Men i helgene er det rom for å lage ordentlig mat, og rett før helga hadde en kollega med empanadas (med oppskrift) på jobb.
Kombinert med at jeg nettopp har lest ferdig den nydelige boka Mofongo som man virkelig blir sulten på latinamerikansk mat av å lese, ble jeg selvsagt nødt til å teste ut empanadas.

Fyllet i mine empanadas er karbonadedeig, løk, en boks hakkede tomater, spisskummin og chilipulver, og i tillegg litt kokt egg. Deigen er en enkel paideig laget av 7 dl hvetemel, 125 gr smør og 1,5 dl vann. Empanadaene er penslet med egg og stekt på 250 grader i 15 minutter. Den bølgete kanten rundt empandaene fant jeg inspirasjon til her i matbloggen From Argentina With Love , hvor det fins masse oppskrifter og inspirasjon om argentisk mat.
Empanadaene falt i smak i huset her, så da har jeg en ny rett på repertoaret. Disse er jo også supre om man skal ha med seg mat til felles bord, eller når man skal ut på tur, og fyllet kan jo varieres i det uendelige.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.