Ny lue

Lars trengte en vinterlue som var litt tykkere og som satt litt bedre på hodet enn den han hadde fra før. Jeg synes det har vært vrient å finne fram til en grei lueoppskrift der lua sitter godt på hodet og har riktig fasong, men Checkers Earflap Hat resulterte i det beste forsøket jeg har hatt på lang tid. Lua er passe stor, varm for kalde vinterdager og den sitter godt på hodet. I tillegg til øreklaffene, er den strikket lengre i nakken enn foran, så den dekker godt i nakken også.
Møsteret er fulgt nokså nøyaktig, men jeg endret fellinga litt for å få en mer avrundet topp istedet for en veldig sammensnurpet en, så jeg felte mer tradisjonelt ved å felle jevnt på første omgang 3 masker sammen (3 for at det skulle gå opp med mønsteret), strikke noen runder uten felling, felle med 2 masker mindre mellom fellingene enn første fellerunde osv

Pattern: Checkers Earflap Hat
Yarn: Artic from Trysil Garn
Needles: 6.0 mm


Lars needed a warmer hat, with a good fit, and Checkers Earflap Hat is the best pattern I’ve tried for a long time. I find it difficult to knit hats for children, they turn out too big or too small, or the shape is wrong, or something else, but this hat turned out great! It has a good shape, fits perfect, and it is warm.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in knit. Bookmark the permalink.

One Response to Ny lue

  1. Elisabeth says:

    Stilig lue, kan tenke meg at den falt i smak 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.