Modern garden cardigan

Jeg hadde en god del lilla Alfa liggende, etter å ha gjort et garnkupp hos den lokale garnbutikken for et par år siden, og fikk lyst til å prøve meg på Modern garden cardigan. Jeg syntes det var spennede design på jakka ved at det er økningene og fellingene i bladmønsteret som gir fasongen på jakka.
Alfa er tynnere enn det orginale garnet, så jeg brukte litt tid på å tilpasse mønsteret til ny strikkefasthet, men allikevel ble jeg ikke hundre prosent fornøyd. Det er noe med ermene og øverste del av jakka, ermene kunne vært videre øverst, til tross for at jeg her sørget for å øke maskeantallet mer en i forhold til omregnet for orginalen fordi jeg så for meg at ermene ville bli for smale ellers. Men til tross for heftig felling øverst på jakka for å kompansere for ekstra masker på ermene er den for vid her. (Det ser forsåvidt ut fra Ravelry til å være et problem for andre som har strikket jakka, uten å tulle med strikkefastheten).
Det virker også som om garnet siger en del, er vel mohairen som gjør det, så jeg funderer om jeg skulle ha prøvd den på 40 grader i maskina for å få jakka ørlite mindre, så om noen har erfaring med å krympe Alfa hører jeg gjerne om det.
Men jakka kommer sikker til å bli brukt uansett, ser for meg at den blir fin som utejakke når våren kommer 🙂

Pattern: Modern garden cardigan with adjustments for different gauge
Yarn: Alfa from Sandnes garn
Needles: 8.0 mm


I had some purple bulky yarn after a yarn sale some years ago, and I wanted to try out Modern garden cardigan. The yarn is thinner, with a different gauge, so I had to recalculate the pattern to match my gauge. It turned out a bit too big, and there something about the yoke, witch is too wide, while the sleeves are a bit tight, even though I increased more than the original pattern on the sleeves. Anyway, I think it will be a nice cardigan to wear outside when the spring comes 🙂

Be Sociable, Share!
This entry was posted in knit. Bookmark the permalink.

3 Responses to Modern garden cardigan

 1. AnnetteK says:

  En flott jakke. Synd du ikke ble 100% fornøyd med den.
  Ang krymping av Alfa, så er min erfaring at Alfa ikke krymper i vask. Og så må du huske å tørke plagg i Alfa flatt, ellers siger det en god del.
  Blir nok en god jakke å ha til våren dette 🙂
  Ønsker deg en flott og kreativ uke 🙂

 2. Mon point étant que j’trouvais ca TRÈS réducteur de dire toutes les femmes sont comme Britney Spears et veulent ce qu’elle chante dans cette chanson là…

 3. ***the politically correct ideas of social science are being rejected, perhaps the only exception being the readership of the New York Times.***Not really, Nicolas Wade covered this paper showing up Gould and quoted Ralph Holloway saying he was a charlatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.