Bestikketui

Jeg skylder fortsatt søster, som hadde bursdag i juni, bursdagsgave. Hun ønsker seg bestikketui til et stort bestikksett hun arvet etter bestemor, og siden jeg godt kunne tenke meg bestikketui selv til sølvbestikket vårt satte jeg i gang med testetuier til vårt bestikk, så får søster si om hun liker de eller ikke 🙂

Jeg har sett etter passende kjøkkenhåndkler til å sy av, og i helga kom jeg over disse på Åhlens, 2-pk 50 x 70 cm til 40 kr. Med kjøkkenhåndklær slipper man unna med lite søm, siden alle kanter er faldet inn allerede. Så da er det bare å brette det slik at det passer bestikket, og sy noen få rette sømmer. Det minste etuiet er til kakegafler, og her brettet jeg først hele håndkle dobbelt, brettet inn nok plass til stikke gaflene nedi, og sydde rundt de tre sidene. Båndet som hold sammen håndklepakkene har nå blitt knytebånd. Stoffbiten som skal brettes over sydde jeg fast i hver side, så det holder seg på plass når man ruller etuiet sammen.
Middagsgaflene har også fått seg etui. De trengte mer lengde, så her brettet jeg en del av håndkle dobbelt, og brettet den siste klaffen over der igjen, og sydde sammen i sidene, klaffen danner rommet gaflene stikkes ned i.
Da er det bare å fortsette med teskjeer, dessertskjeer og kniver.. Og ikke minst sy slike til søster også om hun vil ha 🙂

Be Sociable, Share!
This entry was posted in sewing. Bookmark the permalink.

3 Responses to Bestikketui

  1. Hønehuset says:

    Enkelt, lekkert og genialt! Har også sydd noen slike opp gjennom årene:-)

  2. Elisabeth says:

    Utrolig bra idé å bruke kjøkkenhåndklær! Fin gave….

  3. tone iren says:

    Nydelige farger på kjøkkenhåndklærne da! En dag skal jeg lære meg å bruke symaskin. Da skal jeg også lage slike! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.