Tøffeltid

Plutselig var det blitt første november, og jeg lurer litt på hvor oktober egentlig ble av. Vi har hatt en fin søndag. Som så mange andre har vi benyttet anledningen til å tenne lys på en grav. Etter å ha tent lys på grava til bestemor og bestefar gikk vi fra Nordre gravlund til Sankthanshaugen, og deretter videre til Oslo S. Det var grått og litt surt ute, men det var en fin tur allikevel.

sthanshaugen

Det har blitt litt gulvkaldt hjemme, og da er det deilig med tøfler på beina. Både mor og sønn har nye strikkatøfler. Mine tøfler er Toesties. De var kjappe å strikke, men om jeg strikker de igjen vil jeg gjøre et par endringer. Med raggegarn på pinne 4 blir nok mine hårfint mindre enn originalen. Selve sålen er passe stor, men de er litt lave rundt foten, så jeg ville ha lagt opp litt flere masker fra starten, og heller fellt de av igjen rett før ribbepartiet. Jeg ville også droppa noen pinner rillestrikk, og hatt flere omganger i rib, for å få mindre åpning til foten.
Poden sine tøfler fant jeg oppskrift på hos Mimouna, her. Jeg strikka de som i oppskrifta, med tynnere pinner og garn, så da ble de passende til en toåring. (Det er forresten rart hvor fort tida går, jeg hadde lagra disse tøflene på todo-lista mi, og tenkte at det sikkert var i fjor en gang at jeg leste om de hos Mimouna, men så var det visst i februar 2006..) Tøflene ser veldig gode ut, så det spørs om jeg ikke må strikke et par til meg selv også en gang.

2partofler

Patterns: Toesties and pattern found here (in Norwegian)
Yarn: Mor Aase raggegarn, 90 m/50 gr
Needles: 4.0 mm


We have had a nice Sunday today. As many others in Norway, we went to the churchyard to light a candle on a family grave. Since we almost had to cross the city to get to the churchyard, we took the opportunity to take a walk in parts of Oslo that we don’t visit very often. The weather has been of the gray and cold type today, but we had a very nice walk anyway.
It is colder inside now, so I’ve knitted slippers for myself and my little boy. The Toesties are knitted with thinner needles and yarn than the original, so if I would knit them again with the same yarn as these, I would cast one some more stitches to get the sides around the foot a bit bigger, and I would skip some garter rows, and instead have more round in rib, to get a smaller opening, but they work ok as they are now too:-)

Be Sociable, Share!
This entry was posted in daily life, knit. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tøffeltid

  1. Torill says:

    De tøflene til poden har jeg på to-do-lista mi også.. *ler* Og jeg er sikker på at de la jeg der bare for et år siden

  2. Elisabeth says:

    Så flotte tøflene til lillegutt ble! De har jeg visst ikke sett før enda jeg ofte er innom Mimounas blogg. Kanskje noe å strikke til småtasser i julegave 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.