Gårsdagens loppemarkedsfunn

Jeg lovte å komme tilbake til hva jeg fikk med meg hjem fra loppemarkedet i går. Jeg var innom kjøkkenavdelinga for å se etter noen kule retro servisedeler eller fat, og innom tekstilavdelinga for tilsvarende retro tekstiler, men det var ikke noe som falt i smak noen steder. Men i bokavdelinga kom jeg over noen fantastiske hobbybøker fra 60-70-tallet, og her følger noen smakebiter.

Moro med garn – barnas egen håndarbeidsbok i farver
Denne boka er fra 1966, en tid da barna tydeligvis strikket sine egne votter og sitt eget badetøy, og selvsagt ullundertøy til yngre søsken. Det er oppskrifter på grytekluter, nydelig dukketøy og noen kosedyr også, og et eget avsnitt om “enkel veving”. En fantastisk morsom bok å se i, det har visst skjedd noe på 40 år:-)
(klikk på bildene for å se de i større utgave)

bok2_forside

bok2_side1

bok2_side2

Handicrafts – A step-by-step guide to popular handicrafts
Fra 1973. Her er det forklaringer og oppskrifter til det meste av håndarbeid som innvolverer garn eller stoff, blant annet oppskrift på skjørt laget med makramé (!), illustrert med herlige 70-tallsbilder. Bestemorruter er selvsagt godt representert, både i sengetepper og i klesplagg, og ugler var like populært da som nå:-)

bok1_forside

bok1_side1

bok1_side2

Hobby og håndverk – håndbok for skapende fritid
Fra 1981. Denne boka handler mest andre typer håndverk enn håndarbeid. Her er det blant annet bokbinding, metallarbeid, mosaikk og lærarbeid.

bok3_forside

bok3_side2


I went to a flea market yesterday, and I found these fun craft books from the 60ties and 70ties, with cool photos, step-by-step explanations, and many patterns. These books are fun for just looking at the pictures, but there are also useful basic patterns, and things that would be fun to make. The first book is a craft book for children, from 1966, where you can make your own school set with hat and mittens, or knit beach clothes for yourself or a younger sister or brother:-) Children in 1966 obviously did more crafting than the kids do today…

Be Sociable, Share!
This entry was posted in misc. Bookmark the permalink.

One Response to Gårsdagens loppemarkedsfunn

  1. Hespetre says:

    Oi, for noen gullfunn!

Leave a Reply

Your email address will not be published.