Gardinforvandling del I

Jeg tok et lite dykk i gardinsamlinga mi igjen, med tanke på å finne en passe gardinlenge som kunne forvandles til noen enkle skittentøysposer med løpegang øverst. I jakten på den rette garndinen dukket det opp en “Sesam stasjon”-gardinkappe som mamma sydde til lillesøstrene mine dengang Sesam stasjon rula Barne-TV.
Lillegutt på to år ble overbegistret, og løp av gårde med kappa, og jublet “dej ej todi, dej ej todi”. Så etter litt tenking om hva jeg kunne sy til han av kappa kom jeg til å tenke på at den avlange ikeaputa i sofaen kunne få et nytt trekk. For at kappa skulle bli høy nok for puta måtte jeg sprette opp løpegangen øverst, og som bonus fikk jeg med enda en rad med tog. Deretter brettet jeg kappa rund puta, og klippet av en overflødig bit. Så sydde jeg i en glidelås nederst, og benyttet meg av den allerede eksisterende falden, og bare sydde glidelåsen fast på oversiden av falden på hver side, og etter å ha sydd topp- og sidesømmen, sydde jeg igjen åpningene på hver siden av glidelåsen fra rettsiden. Det ble ganske bra, og glidelåsen blir skjult av kantene.
Det er morsomt å bare sy på impuls, uten å bruke masse tid på måling og klipping, og med gamle gardiner som utgangspunkt får man mye gratis med falder og løpeganger.

gardiner
Gardinutgangspunktet, det blomstrete skal bli til skittentøysposer.

togpute
Ferdig pute!

togpute2
Glidelåsen.


I had another look at my (obviously quite large) collection of old curtains, since I wanted to find something suitable for making simple drawstring laundry bags. I came across an old valance with motives from the old Norwegian TV-series for children, called “Sesam stasjon” (I think it was a train-version of the American Sesame Street program), and my little boy was thrilled when he saw the trains (he is obsessed with trains these days), so I had to make something for him out of the valance. I ended up making a new pillow case for an long rectangular pillow in our couch, and the valance had the perfect size for the pillow. My little boy was very happy with the result, and he now has a new pillow in his favorite corner of the couch (well, it is the only corner in our couch..). The drawstring bags will be made some other day..
It is fun to sew and make something on impulse, and not spend too much time on measuring and cutting pieces 🙂

Be Sociable, Share!
This entry was posted in sewing. Bookmark the permalink.

One Response to Gardinforvandling del I

  1. Erica says:

    Så flott! Fint med gjenbruk. Min lillesøster var også i rette alder da Sesam Stasjon var på NRK 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.