Endelig!

Noen prosjekter blir alltid liggende igjen i håndarbeidskurven fordi det alltid fins et annet prosjekt der som er mer spennende. Denne jakka havna i denne uheldige posisjonen, enda jeg har gledet meg til å kunne bruke den , og det egentlig ikke er alt for mye jobb med den med 3/4-ermer og kort lengde på bolen. Jeg tror kjedsomhet er stikkordet her, det gikk fort med bærestykket med økninger og halvpatent, men glattstrikk fram og tilbake er kjedelig, særlig vrangomgangene. Ermene strikket rundt gikk kjappere, men det upraktiske med å strikke ermene til slutt er at man sitter med hele jakka i fanget, og må snu den med etterhvert som man strikker. Men omsider ble jeg ferdig, etter nesten et helt år!

Jakka er strikka i Rubin fra Sparkjøp og modellen er fra et dalehefte. Det er første gang jeg bruker dette garnet, men jeg er godt fornøyd med det. Jeg syntes det virka litt hardt når jeg strikka med det, men etter en runde i vaskemaskina er jakka god og myk. Som jeg har sett andre bloggere har kommentert så er modellen ganske vid i halsen, men det passer meg igrunnen bra. Nederst på jakka har jeg hekla en rad kjedemasker, i håp om at bobleraden ikke skal krølle seg oppover, og jeg tror det skal funke. (Jeg fellte nok av for løst, for en gangs skyld er det faktisk viktig å felle av litt stramt). Alt i alt er jeg er kjempefornøyd med jakka, og gleder meg til å kunne bruke den. (Men altså ikke før om noen måneder, nå vil jeg ha sommer og sol!!!)

dale_jakke2

Pattern: 19601 from Dalegarn no 196
Yarn: Rubin from Sparkjøp
Needles: 3.5 mm


Another long lasting UFO is finally finished:-) I started this jacket almost a year ago, and already from the beginning I was looking forward to get it finished and to get to wear it. I think it was all the boring stockinette back and forth who killed the progress. But now I finally got to finish it, and I’m so happy with the result. Can’t wait to use it!

Be Sociable, Share!
This entry was posted in knit and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Endelig!

 1. Anne-Ruth says:

  Kjempefin jakke som du kler godt!

 2. Køllemikkel says:

  jakken er fin. Teppene dine er ogaå fine.
  Ha en fin uke!

 3. Lillesnuppa says:

  Så flott jakka di ble, og sikkert deilig å være ferdig med den. Jeg begynte på samme jakka før påske…og der ligger den godt. Er kommet til boblerad nr 2. Må ta meg skikkelig i nakken skal jeg bli ferdig med den. Er jo så mye annet jeg vil gjøre først. Ha ei fin uke.

 4. Hanne says:

  Kjempefin jakke! Og så legger jeg meg skinnflat i beundring over teppet i innlegget under. *dåne*

  Et tips ang sjokoladekaka Heisann: Denne gangen ble kaka vår ekstra saftig. I den opprinnelige oppskriften står det nemlig at glasuren skal bres over kaka med en gang den kommer ut av ovnen. Det hadde datteren min gjort, og så ringte hun meg på jobb og beklaget seg over at at all glasuren “ble borte”. Jeg forsikret henne at glasuren var der, bare at den nå hadde trukket inni kaka og kom til å gjøre den ekstra saftig. Men hun ville ha ei kake som var fin utenpå også, og hadde planlagt å pynte den med Nonstop. Derfor fant hun på å lage en ekstra halv porsjon med glasur som hun strøk på toppen da kaka var kald. Den ble utrooooolig godt – men kaka er altså saftig uansett. Ville bare fortelle det, ettersom du jakter på ei spesielt saftig kake 🙂
  Lykke til – håper du blir fornøyd med resultate hvis du baker den.

 5. Elisabeth says:

  Du kan jo glede deg til høsten allerede! Nydelig jakke som du helt sikkert blir veldig glad i. Ha en flott helg!

 6. Mette says:

  Veldig mange fine mønster og fine vriar på dei. Likte godt t-bane monsteret.

 7. AnnetteK says:

  Flott jakke, denne får du nok god bruk for utover høsten og vinteren. Så skikkelig god og varm ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.