Tidenes ufo er endelig ferdig

I helga har jeg faktisk gjort ferdig lappeteppet jeg startet med da jeg var ca 10 år gammel (men det hører med til historien at det lå hjemme hos mamma og pappa i nesten 10 år etter at jeg flyttet hjemmefra). Det var bestemor som lærte meg å hekle, og jeg startet med teppet hjemme hos henne. Vi satt ute i gårdsrommet i bygården og heklet, seinere ble lappene med når vi dro videre til hytta. Det ligger mange minner i teppet, minner om varme sommerdager på hytta, garnrester som jeg gjenkjenner fra plagg bestemor har strikket, og ikke minst minner det meg om min kjære bestemor som døde i fjor…
Det var “En bestemor om dagen”-alongen som fikk motivert meg til å gjøre ferdig de skarve 13 lappene som mangla, og det grå garnet rakk akkurat til en runde rundt hele teppet også. Nå er det nyvasket, og ligger klart til å varme meg neste gang jeg sniker meg til en ettermiddagslur.

lappeteppe

lappeteppe2

Det nederste bildet viser de første rutene. Bestemor begynte selv å hekle et teppe med større ruter, så da konverterte jeg også til større ruter etterhvert, for at det skulle gå litt fortere. Teppet måler 1,30 x 1,30 m, og alt garnet er rester jeg har fått av bestemor og andre slektninger. (Dette var før jeg hadde oppdaget at det går an å kjøpe garn selv:-)


This weekend I’ve finished this granny square afghan I started when I was around 10 years old (but the afghan was stored away at my parents home for almost ten years after I moved out). My grandmother taught me how to crochet, and I started the afghan when I was visiting her. The afghan carries many memories, but most of all, it remembers me of my dear grandmother who passed away last year.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in crochet. Bookmark the permalink.

7 Responses to Tidenes ufo er endelig ferdig

 1. Månestråle says:

  For et fantastisk minne å ha:-)
  Teppet ble nydelig:-)

 2. Torunn says:

  Få fint at du har fått gjort det helt ferdig!
  Dette skal du nok få mye glede av. 🙂

 3. Liv Irene says:

  Nydelig teppe! Moro med noe som rommer så mye minner:)

 4. Erica says:

  Så vidunderlig!

 5. Lappesola says:

  For en utrolig koselig historie. Og teppet er kjempefint.

  Hilsen Sol

 6. Hobbyugla says:

  Så flott teppet ble. Og sikkert en utrolig lettelse over å bli ferdig 🙂
  Ha en riktig fin pinse

 7. mimouna says:

  Et teppe med så mange minner i er ekstra verdifult. Det ble artig med de små rutene i midten, fin effekt.

  Ønsker deg en god helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.