Sokker og adventskalender

Jeg kom på at ullsokker kunne være kjappe og greie julegaver til de som har “alt”. Men hvor kjapt det går kommer jo helt an på hvor mange ganger jeg må strikke én sokk før jeg får riktig størrelse… (Prøvelapper er for pyser..). Problemet er altså den grå sokken som skal passe til en mann med skostørrelse ca 43-44. Oppskriften er Thuja som strikkes i Perfect på pinne 4.0 mm, med 44 masker. Spørsmålet er, vil sokkene bli for smale til en mann med middels store bein? Sokken måler 10 cm i bredden når den ligger flatt. (Til sammenligning er den litt bredere enn den røde Blueberry Waffle-sokken med 52 masker på pinne 3.5 mm). Min egen mann har ganske små og tynne føtter så han kan ikke brukes som mål:-) Gode råd mottas med takk!

Poden har prøvd seg på første aktivitet i kalenderen (I går var det bare “Jul i skomakergata”-dvd og lys som skal brenne litt hver dag), nemlig å tre perler på en dobbeltbrettet piperenser. Med litt starthjelp fikk han det fint til helt på egenhånd, og han synes det var så gøy at han ble dødelig fornærma da jeg satte det sammen til en ring etter at han hadde tredd alle perlene. Han ville nok gjerne ha tatt de av igjen og fortsatt med å tre og ta av perler resten av kvelden:-) Her er bilder av poden i full konsentrasjon, og den ferdige kransen, som nå henger på vårt lille plastjuletre. (I påvente av at vi får kjøpt oss et ordentlig tre)


I’ve started to knit socks, which hopefully will end up as Christmas presents. But I’m not convinced that the gray Thuja sock with 44 sts on 4.0 mm needles (measures 10 cm when it is laid flat, can be stretched to 15 cm) will be wide enough for the man they are meant for, with medium-large sized feet (I guess, I don’t really know), it is slightly wider than the red Blueberry Waffle sock with 52 sts on 3.5 mm needles. Help, anyone?
My son has tried his first advent calendar activity, namely to thread beads on a “furry” metal wire. (I don’t have a clue about what it is called in English). After some start-up help, he managed to get the beads on all by himself. You can tell from the photo that he is concentrated:-)

Be Sociable, Share!
This entry was posted in knit, misc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.