Adventskalender

Jeg regner med at jeg ikke er den eneste mammaen som har brukt kvelden til å ordne adventskalender til avkommet. (Selv om avkommet i mitt tilfelle bare er halvannet år er det da klart at han må få kalender..) Men i stedet for å bare kjøpe ting, så har jeg laget en aktivitetskalender som inneholder materialer for “dagens aktivitet”. Mange av pakkene inneholder materialpakker kjøpt fra hobbyassistenten.no.
Dette er en butikk der man kan kjøpe materialpakker til forskjellige formingsaktiviteter i forskjellig vanskelighetsgrad. Jeg bestilte forskjellige ting jeg tror lillegutt kan klare, f.eks tre perler på piperenser (som formes til en krans), klistre klistremerker på en pappengel, lime biter av krøllet silkepapir på papphjerte o.lign. Hver materialpakke kostet mellom 3 og 12 kr tror jeg, og består av en lynlåspose med materialene man trenger og et ark med bilde og forklaring. Jeg er superfornøyd med det jeg bestilte, og selv om dette materialer man kunne ha kjøpt og ordnet til selv, så slipper man å ende opp med masse ting til overs og betale for store pakker av ting når man der og da bare trenger et lite antall. Det var dagens reklame:-)
Andre ting i kalenderen er blant annet dvder med “Jul i skomakergata” (eller “Jul i komagata” som mannen min (treffende nok) kallte serien da han var liten.), pepperkakeformene fra kjøkkenet, tusjer, og filt til å lime på fyrstikkesker.
Hvis jeg får ånden over meg kan det være jeg kommer med oppdateringer av hvordan dagens aktivitet har fungert:-)


I guess I’m not the only mum that has spent most of the evening wrapping up presents for the advent calendar. But instead of buying things, I’ve made an activity calendar. Each present contain materials needed for the day’s activity. Most of the materials are bought at this Norwegian online shop, and are for making simple things which I hope my 1 1/2 years old son will be able to do. Like simple gluing, put star-shaped stickers on a paper angel, drawing etc. It will be nice to spend some time each day to do an activity together:-)

Be Sociable, Share!
This entry was posted in misc. Bookmark the permalink.

2 Responses to Adventskalender

  1. june says:

    Hei. Koselig side du har, masse fint du har laget. Så smart det var å kjøpe små hobbygaver fra den siden. likte den ideen og så greit å ha alt klart. Tusen takk.
    Ha en fin kveld.

  2. Anonymous says:

    That is very good idea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.