Vognpose

Det var på tide å ha klar en vognpose når lillegutt sover ute i barnehagen, og jeg er jo selvsagt ikke så lettvinn av meg at jeg faktisk går ut og kjøper én. Neida, først googla jeg etter en passende oppskrift (som jeg fant i det danske forumet ekvinde), så starta jakten etter passende materialer. Innsiden er fra et fleeceteppe, og utsiden er fra to gardinkapper jeg fant til veldig nedsatt pris på Kid. Inni er posen fyllt med en fiberdyne. Det var forresten litt av en jobb å sy til dyna, og nesten utrolig at min stakkars Bernette overlevde strabasene. Knytesnorene er festa i dyna, så er man sikret at dyna holder seg på plass også.
Tror denne posen må være det største syprosjektet jeg har prøvd hittil, men så har jeg nå brukt noen kvelder på å bli ferdig med det også. Og jeg har fått testa ut å sy knapphull for første gang. (Ikke at det var så skummelt som jeg hadde forestilt meg, egentlig var det ganske lett…) og skjøta dyrestoffet sånn at man (nesten) ikke kan se det. Så nå kan jeg lene meg tilbake og tenke at selvgjort er velgjort. Det blir spennende å se hvordan den faktisk funker i bruk:-)


I’ve made a sleeping bag for my little boy, to use when he sleeps outside in his stroller at daytime. I found the pattern with instructions at a Danish forum (ekvinde). The outside is made of two curtains, and the inside is from a fleece blanket. And the bag is filled with a fiber bed quilt/comforter (I’m not really sure what it is called). I think it is my most complicated sewing project so far. I’ve made button holes for the first time (it wasn’t very difficult really, so I don’t see why I’ve been so afraid of trying it), and I managed to join the two pieces of the jungle fabric in such a way that it is (nearly) invisible. I’m very happy with the result, so I hope it will be functional in the stroller, and that my boy will stay warm during the winter:-)

Be Sociable, Share!
This entry was posted in sewing. Bookmark the permalink.

4 Responses to Vognpose

 1. mimouna says:

  Den ble jo skikkelig fin, bra jobbet! Tipper den er deilig og varm for lillegutt.

 2. Elisabeth says:

  Den så veldig varm og god ut. Regner med det blir godt og varmt oppi der…..

 3. AnnetteK says:

  Så ut som en deilig vognpose, den blir nok god å ha til vinteren regner jeg med 🙂

 4. Reidun says:

  Den var virkelig flott! Du er kjempeflink!

Leave a Reply

Your email address will not be published.