En rolig søndag

Vi har alle hangla litt i det siste, og i dag var begge gutta mine utslått av forkjølelse og feber, så det ble en rolig innedag i dag. Jeg har fått rydde litt rundtomkring, deriblant fått ut siste rest av flytteesker fra lillegutt sitt rom. (Jada, jeg vet det er halvannet år siden vi flytta inn). Ellers har det gått mye i å prøve å underholde lillegutt. Han vil så gjerne løpe rundt og leke som vanlig, men han orker det ikke lenge av gangen med feber i kroppen. Men jeg har lenge hatt planer om å lage lekedeig (etter å ha lest i bloggen til ohelene), særlig nå som de leker med det i barnehagen også. Så i dag fikk jeg somla meg til å lage det (det er en superenkel oppskrift (etter at man har klart å skaffe sitronsyre), så det fins ingen god grunn for å somle), og det var en stor suksess. Lillegutt satt rolig og lekte lenge. (dvs 15-20 min, som er leeenge for oss:-) Han klarer ikke å lage noe særlig enda, men hadde det moro med å klappe deigen flat, og sette sammen klumpene til én stor. Men det var tydelig at han var kjent med det fra barnehagen, og han lot til og med være å smake på den.


Denne uka blir spennende på middagsfronten, med hele tre nye retter på menyen, til god forandring fra de sedvanlige fiskepinnene og kjøttkakene. Spenningen startet allerede i dag med baccalao. Jeg er en trofast leser av frk badegakks blogg, og fikk lyst på baccalao etter at jeg leste dette innlegget. Det er kanskje underlig å få lyst på noe man ikke har smakt før, og vi var sikkert også et morsomt syn på Rema i går da vi lette etter klippfisk i frysedisken, før vi kom på at kilppfisk er jo tørket fisk ja.. (Ja, vi er begge fra indre østland ja:-) Og hva er nå egentlig den store forskjellen på klippfisk og tørrfisk?) Men det smakte helt utmerket (synes vi voksne ihvertfall), og det skal nok gjentas. Og siden jeg først lager middag etter inspirasjon fra frk badegakk, så skal også fiskeformen prøves ut denne uka.


we’ve had a quiet day indoor today. We have all got some of the kindergarten germs, and hubby and our litte boy have both got fever. So I,ve done some tidying and cleaning, while my boys have tried to relax. But it isn’t easy to relax when you are one and a half year, and are used to run around and play all day. So I used the opportunity to make him some play dough (recipe found in ohelene’s blog), and he had so much fun with it. He played for 15-20 minutes, and that is a long time for him:-) For dinner we had (a variant of) bacalhau for the first time, and it was really good, so we’ll try that again sometime. This week I’ve actually managed to come up with three new dishes on the menu, and it will be nice to try something new for a change.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in misc and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to En rolig søndag

  1. Elisabeth says:

    Det er morsomt med lekedeig, en slager hos unger i nesten alle aldre…

  2. Anonymous says:

    klippfisken er jo salta … Hilsen Nordlending 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.