Nytt år, nye muligheter

Som vanlig må jeg bruke tid på å lære at det er 2008 jeg må skrive i datoen, og som vanlig tror jeg at jeg har blitt ett år eldre enn jeg er. Siden jeg er født i 1980 så er det så lett å regne utfra årstallet hvor gammel jeg er (for jeg har selvfølgelig ikke hukommelseskapasitet til å bare huske det). Problemet er at jeg har bursdag i oktober, så det meste av året har jeg feil svar på hvor gammel jeg er. Det er egentlig litt halvpinlig å svare ett år for mye når jeg blir spurt om alder, akkurat som om jeg prøver å være eldre enn jeg er…

Det er egentlig fint med et nytt år med nye muligheter. Jeg har oppsummert fjoråret for meg selv, og har lagt planer for det nye året. Som mange andre har jeg noen forsetter om å trimme mer, være flinkere med husarbeid, lese flere bøker, og jeg har fortsatt noen svangerskapskilo jeg vil bli kvitt.

På håndarbeidsfronten er det flere ting jeg virkelig vil bli ferdig med i år, og det er ting jeg vil starte på. Sånn ser den foreløpige lista ut:
1. Jeg skal brodere ferdig en juleduk som mamma og pappa egentlig fikk til jul i forfjor, innpakket men uferdig.. Nå skal den ihvertfall bli ferdig til neste jul.
2. Jeg skal brodere ferdig navnet til lillegutt med ole brumm alfabetet. Jeg hadde opprinnelig tiltenkt det som en navneduk som skulle være ferdig til dåpen, og som skulle stå innrammet på gavebordet. Jeg ble selvfølgelig ikke ferdig.. Nå tror jeg det ender opp som en pute lillegutt kan ha på rommet sitt (når han en gang flytter inn på eget rom, når det en gang (forhåpentligvis snart) blir slutt på nattamminga).
3. Jeg skal brodere ferdig minst halve stakken på bunaden min, den er såvidt påbegynt egentlig..
Puh, det var alt som skal broderes.. Men det er flere lik i skapet:
4. Linux-skjerfet til mannen min skal bli ferdig i år!! Stakkars mann, han har venta tålmodig på det siden oktober 2005..
5. Jeg skal fullføre Hakketeppet, ihvertfall så mye at det blir et passe vognteppe/sengeteppe til lillegutt. Målet er å få ferdig to lapper per måned.
6: Jeg skal gjøre ferdig den strikkede julekrybben, så den er ferdig til neste jul. Ser for meg at den kan bli en slags adventskalender der det kommer fram én og én figur i adventstida, og på juleaften kommer Jesusbarnet fram, og krybben er komplett. Jeg har strikket ferdig flere figurer, men siden jeg lider av monteringvegring er ikke disse figuerene laget for meg egentlig, det er masse små biter som skal sys sammen, og det skal broderes munn og øyne.. Her må det vel bli ferdig to figurer i måneden om det skal lykkes å få den ferdig til neste jul.
7. Jeg skal gjøre ferdig mitt bidrag i designalongen på Hobbyboden, er halvveis i strikkinga, men det tar tid å skrive mønster og lage diagrammer.
Og så var det nye prosjekter da..
8. Jeg har meldt meg på Spring shawl suprise, startskuddet gikk 1. januar, så jeg skulle gjerne ha begynt, men jeg venter fortsatt på at garnet jeg bestilte til prosjektet skal komme fra USA. Jeg følger med på når postmannen kommer, og går ivrig ned for å sjekka postkassa, men går hittil skuffa opp igjen.. Hvis det ikke kommer snart bestiller jeg noe annet fra en norsk nettbutikk. Min kjære og jeg hadde forresten en artig liten samtale om dette sjalet. Han har jo fått meg seg hva en along er, og visste at det var mange andre der ute i verden som skulle strikke sjalet samtidig (bare det er vel merkelig nok for han), men så kom spørsmålet “Hvorfor heter det suprise?”, Jeg svarer “Det er fordi vi ikke vet hvordan sjalet blir til slutt, vi får bare en liten bit av mønsteret hver uke”. “Hæ?!? Vet dere ikke hvordan det skal bli?” kommer det fra min måpende og tydelig sjokkerte mann. Jeg tror dette var toppen av galskap for han, men heldigvis holder han godt ut med sin gale kone:-)
9. Jeg har meldt meg på “Luer for huer”-alongen på Hobbyboden, der man skal strikke en ny lue hver måned. Det var kanskje dumt av meg å melde meg på noe sånt (men tanke på den allerede nokså lange lista over), men jeg tenkte det kunne være en grei måte å få produsert noen julegaver til neste jul.

Det var det hele så langt, men jeg er jo en impulsperson som sporer av hele tiden, og kommer på nye ting jeg bare MÅ lage, så vi får nå se i 2009 hvordan det gikk med denne lista:-)

Her er forresten et framgangsbilde av Juliet. dette var julestrikketøyet mitt, og det er ikke så mye igjen før bolen er ferdig. Jeg har istedet for å felle av ermemaskene, spart på dem, for om jeg har nok garn vil jeg strikke lengre ermer, slik at ikke trøyeermene vil stikke utenfor jakkeermene.

This became a very long posting on all the things I want to do in this new year. I have many old ufos which I really want to finish, and I already have joined some new kals. The short version is that I want to finish an embroidered table cloth which was a Christmas present for my parents last Christmas, an embroidered name cloth for my son, and half of the skirt of my national costume. When it comes to knitting, I want to finish the Linux scarf for my husband. I started it in 2005 and he has been waiting patiently ever since.. I also have the unfinished Christmas crib which I want to have ready for next Christmas, and I have to finish the project for the design along on Hobbyboden. The tunisian crocheted afghan should be finished, it will be nice to use in my sons trolley or as a bed cover. I have joined the Spring shawl suprise, I should have started, but I am still waiting for my Zephyr yarn to arrive from US. I also joined a hat kal on Hobbyboden, where we are supposed to knit a hat every month. I seem to have (way) enough to do already, but I thought it might be a good way to make Christmas presents for next Christmas.

The photo shows the progress on Juliet. There are not much left really, but I have saved the stitches on the sleeves, because I want to have longer sleeves, if I have enough yarn when the body is finished.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in knit, misc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.