Årets gaveinnpakning

Hvert år har jeg et bestemt tema/bestemte farger for gaveinnpakningen. Jeg er som nevnt ingen stor tilhenger av overmønstrete nissepapir, så vanligvis har jeg kjøpt gavepapir som er ensfarget eller som har et enkelt mønster, og som regel har jeg laget pakkelappene selv.
Jeg må ikke jobbe så veldig for å finne “årets design” på innpakningen, det bare dukker opp av seg selv fordi jeg har kommet over fint papir i en butikk, eller jeg har fanget opp ideer i et ukeblad. I år leste jeg denne artikkelen, og siden jeg prøver å være miljøbevisst sa det seg selv at det måtte bli gråpapir i år. Jeg burde selvfølgelig ha tenkt på det selv at det vanlige gavepapiret er så glanset og fullt av kjemikalier at det ikke kan gå sammen med returpapiret, men ender som restavfall.
Der jeg feirer jul blir det minst en søppelsekk med gavepapir og plastbånd og det aner meg at det er slik i ganske mange andre familier også, så jeg ser for med det enorme berget av søppelsekker med gavepapir… (Ikke meninga å spre dårlig samvittighet til de som har pakket inn i gavepapir altså! Det er vel dessuten en viss fare for at min gaveinnpakning allikvel havner i søppelsekken sammen med det andre gavepapiret og ikke i returpapiret der det hører hjemme, selv om det uansett vil gjøre mindre av seg i naturen enn gavepapiret.)

Gråpapiret har jeg pyntet med “pepperkakefigurer” laget i avispapir, som igjen er pyntet med klistremerkestjerner. Jeg la ett lag med avispapir på et litt mykt underlag (dvs teppet under stuebordet), klemte en pepperkakeform på papiret, og risset rundt formen med den største spisse nålen jeg har. Det ble faktisk ganske vellykket, figurene får lignende kant som om man hadde revet i papiret.
Deretter limte jeg figurene på pakkene med decoupage-lim. (Det funker sikkert like fint med skolelim o.lign, limstift derimot vil rive i stykker papiret). Jeg laget en testpakke først der jeg sjekket om limet ville gå gjennom ett eller to lag papir, det kan jo være greit å være sikker på at limet ikke kan skade det som ligger pakket inn.
Båndet er papirbånd, og etikettene er hjerter klippet ut i rød kartong. Jeg elsker å pakke inn gaver, og storkoser meg med saks, papir, lim og tape, det er derimot ikke like morsomt å rydde et stuegulv dekket av avispapir, gråpapir, kartong, klistremerker….

Every year I have a spesial theme for the wrapping of the Christmas presents. This year I came across an article which gives ideas for the gift wrapping if one wants to be more environmental friendly. The ordinary wrapping paper consist in fact of very little paper, so it cannot be recycled. So instead one should use more “real” paper such as brown paper (funny, the direct translation of the Norwegain word is grey paper, but the paper is more brown than grey here too:-), pages from old books etc. So this year I’m wrapping with brown paper, decorated with cutouts made from newspaper. Even the ribbon is made of paper. The cutouts are made by using gingerbread cutters. I placed a newspaper sheet on a somewhat soft surface (like a carpet), placed the cutter on the top, and then I used the largest sharp needle I had to cut along the outside of the cutter. I used decoupage glue to stick the cutouts on the package, but I first made a test package, to make sure that the glue wouldn’t go through the paper and damage the gift.
I really love to wrap gifts, and I enjoy to play around with paper, scissors, stickers and glue. Unfortunately, it isn’t so much fun to tidy a living room floor covered with previously mentioned items…

Be Sociable, Share!
This entry was posted in paper craft. Bookmark the permalink.

4 Responses to Årets gaveinnpakning

 1. syglad says:

  Da er vi nok like, jeg også pakker inn julegavene med gråpapir og pynter med litt av hvert. Men jeg har ikke lagt noe tema i det, men slett ikke dumt.

  ha en fin kreativ helg.

 2. Elisabeth says:

  Wow, det må jeg si! Du legger utrolig mye og fint arbeid i innpakkingen, regner med at mottakerne setter pris på de vakre pakkene 🙂

 3. sipusa says:

  Og så flott det er å få sånne forseggjorte gaver!! Dette er sånt opplegg som jeg alltid har lyst til men ikke får gjort….. veldig flott med det designet du har valgt i år!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.