Sett med lue, votter og sokker

Når man skal besøke en ny verdensborger sier det seg selv at man må ha med noe man har strikket selv. Med den tankegangen klarer jeg alltid å ende opp i tidsnød, og det ender med at jeg må sitte og nistrikke kvelden før for å få det ferdig. Man skulle jo tro at sånne småting som dette var gjort i en fei, skoene var riktig nok kjappe å lage, for de er strikket i dobbelt garn på pinne nr 4, men lua og vottene tok uendelig lang tid (det føles ihvertfall slik når man stresser for å få det ferdig:-). Jeg håper mottakeren (og foreldrene) liker settet. Jeg har kanskje valgt en litt utradisjonell farge til babytøy (Litt vanskelig å få fram fargen riktig på det dårlige innebildet fra ti-tida i går kveld, det er Nøstebarn-garn i fargen petrol), men på den annen side skader det vel neppe å bruke andre farger enn hvitt og pastell. Selv liker jeg denne fargen godt, det kan jo ha sammenheng med at den er mistenkelig lik denne fargen.Yarn: Merino lamb wool from Nøstebarn, colour Petrol
Pattern: The socks and the hat from Nøstebarn, the mittens from Garnstudio (The hat pattern from Garnstudio is identical with the one from Nøstebarn)
Needles: 2.5 mm (4.0 mm and double yarn for the socks)


I finally finished (in the last minute) this set for the baby I will visit today. I have the tendency to start projects like this with a strict deadline, and I always end up knitting as fast and as much as possible to get it finished on time. This time I believed that I had been reasonable (for once) when I decided to knit this little set, but I can tell you that it took me much more time to finish than expected; never under-estimate the consequence of knitting with needles of size 2.5 mm:-) The colour is perhaps not the most usual for baby knitting, but I didn’t want to knit in white or baby blue this time, and I like this colour a lot. (I guess this photo explains why I like the colour so much).

Be Sociable, Share!
This entry was posted in knit. Bookmark the permalink.

One Response to Sett med lue, votter og sokker

  1. Elisabeth says:

    Det ble et nydelig sett! Synes fargen er fin til små babyer…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.