Toving er en risikoaktivitet…

Disse vottene ble påbegynt før jul en gang, og i helga fikk jeg endelig somla meg til å strikke ferdig den siste votten. For den observante leser er disse identiske med et par votter jeg lagde i november, bortsett fra en aldri så liten detalj, de fra november passer til hendene mine, det gjør ikke disse… Jeg var litt kjapp da jeg leste i oppskrifta om hvordan de skulle toves, kjørte de på 40 grader i stedet for 30, og ut fra maskina kom et par barnevotter. Det gjorde jo forsåvidt ingen ting, hadde uansett tenkt at de skulle gis bort, så da får det bli gave til et barn i stedet for en voksen:-)

En annen ting jeg har brukt tid på i det siste er slektsforskning. Det er en interesse jeg har hatt lenge, men som har ligget på is en stund. Men så fant jeg ut at det ligger mange skanna kirkebøker på nett, og nå har jeg blitt nokså ivrig etter å finne ut mer om slekta. Hvis du også vi lete så fins folketellinger fra 1801, 1865, 1875 og 1900, samt kirkebøker hos Digitalarkivet. Det fins også mye nyttig informasjon og linker hos DIS-Norge.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in knit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.