Nye tøfler og en saktevoksende vott

Etter å ha sett tøflene i bloggen til Guro innså jeg raskt at slike tøfler kunne jeg ikke være foruten. Jeg har faktisk lenge vært på utkikk etter noe lignende, synes det er så fint med sånn reim over. Så i går fikk jeg handla inn egnet garn og i løpet at et par timer i går kveld var tøflene klare. Det skal nok bli flere av disse, tror de blir populære venninnegaver.
Mønstrene fins her:
Orignalmønsteret på engelsk
Guros oversettelse
Mine er heklet i Cortina fra Gjestal med heklenål nr 7 (jeg brukte ca 75 gram lilla). For å få de til å passe mine føtter i størrelse 39 heklet jeg fire ekstra omganger i partiet der man hekler fram og tilbake. Hvis jeg skulle justere mønsteret ytterligere så synes jeg kanskje at tåpartiet ble litt langt så neste gang tror jeg at jeg vil droppe et par av rundene der.
Men sånn ser altså tøflene ut, og jeg kan garantere at de kommer til å bli mye brukt. De er jo også kjekke å ta med seg når man reiser bort. Hvis noen lurer på hvordan knappene ble til, så heklet jeg de to første rundene i tøffelmønsteret, la et kronestykke i midten og snurpet sammen kanten på baksiden.

Et prosjekt som ikke går like fort fram (for å si det mildt) er disse selbuvottene med pinne nr 2. Jeg kunne ha rukket å lage nokså mange tøffelpar på den tiden jeg har brukt på å strikke en halv vott. Men så synes jeg det er veldig fint å lage noe så tradisjonsrikt, selv om det kommer til å ta evighet før jeg har et ferdig vottepar. Sånn ser det ut nå, på forsiden og baksiden:

Be Sociable, Share!
This entry was posted in crochet, knit. Bookmark the permalink.

4 Responses to Nye tøfler og en saktevoksende vott

 1. kate says:

  Nyyyyyyyydelige, disse kommer du til å være glad for at du strikket. Men vet hvor seint det går, holder på med tynn alpakka og pinne 3, virker endeløst. Ha en fin søndag.

 2. Guro says:

  Så søte tøflene dine ble :O)
  Så fint at oppskriften blir brukt. Tror jeg er evig takknemlig til henne som laget mønsteret! Kjempegod idé til knappen!
  Jeg hekler nok heller ikke like langt tåparti som i oppskrifta, synes det er søtere med kortere tå.

 3. krisztina says:

  Så fine votter!! Hvor har du funnet oppskriften???
  Besøk gjerne bloggen min!!
  Ha en fin helg,Krisztina

Leave a Reply

Your email address will not be published.