Hakketest

Det går fort mot 1. februar og startskuddet for hakkalongen der vi skal hakke en lapp hver uke hele året, som til slutt blir til et teppe og en pute.


Jeg har ikke rørt en hakkenål siden bestemor lærte meg litt hakking for ti år siden eller mer, så for å lade opp til hakkalongen har jeg laget noen prøvelapper. (Jeg har ikke bestemt meg for om den grønne prøvelappen blir til noe mer enn en prøvelapp, det ble så morsomt da jeg først fikk fart på nåla at jeg ikke vil stoppe:-).

For de som er interessert i detaljer, den grønne lappen er hakket på den største hakkenåla fra Solvor (9 mm) i Mor Aase ullgarn, dette er for luftig til lappeteppet, men kombinasjonen er fin til sjal eller skjerf, varmt men også luftig.

Lappen i gult og rødt (bildene viser lappen fra begge sider) er hakket på den tynne nåla (4 mm) i sportsgarn fra Europris, her er garnet for tykt for nåla, umulig å hakke uten å dele tråden, derfor har ikke lappet blitt særlig stor heller, så da er det bare å teste videre. Det jeg skal teste ut nå er ulleteppegarnet fra Gjestal og den tynne nåla, håper det er en kombinasjon som vil fungere.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in tunisian crochet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.