Grytelapper

Da var grytelappeksperimentet over, og jeg har fått et nytt par grytelapper. Jeg så noe lignende i et blad, og fikk lyst til å prøve ut dette med å flette heklete remser. Ser for meg at denne metoden også kan bli vellykket til å lage vesker av, og siden man i praksis får et dobbelt lag så blir det tykt og mer solid.

Hvis noen vil vite hvordan jeg laget de, så var det omtrent slik:

Jeg brukte nål nr 4 og tykt bomullsgarn, det gikk med omtrent 75 gr av hver blåfarge, pluss en rest lilla til å hekle det hele sammen med. (Det lilla garnet var forresten litt tynnere enn det blå).

TIl hver remse la jeg opp 35 lm, begynte i 2 lm fra nålen og heklet 34 fm. Snudde med 1 lm, og heklet tilsammen 6 rader. Det trengs 5 remser av hver farge til én grytelapp.

Det morsomme var å hekle remsene samme i flettemønster, det kan være lurt å tegne opp rutemønsteret på et ark, eller prøveflette før man begynner å hekle, så en har det klart for seg hvordan det skal være.

Begynn med en remse av farge 1, og hekle på alle remsene av farge 2, annenhver på oversiden, og annenhver på undersiden av den første remsa.

Jeg heklet 6 fm gjennom både remse i farge 1 og en remse i farge 2, deretter 1 fm i remsa med farge 1 , 6 fm gjennom både remse i farge 1 og en ny remse i farge 2, 1 fm i remsa i farge 1 osv, avslutt med 6 fm gjennom remsa i farge 1 og den siste remsa i farge 2, hekle 1 lm i hjørnet, og forsett på samme måte på neste side.
(Det at jeg har en fm mellom hver remse jeg hekler på gjør at flettingen blir litt løsere, hvis du vil ha den tettere må du hekle remser med 30 fm istedet for 34, og droppe fm mellom remsene).

I ett hjørne må du hekle hank, bytt ut lm med 15 lm i dette hjørnet. Når du har kommet rundt, hekler du en runde til med fastmasker, i hjørnet med hank heklet jeg 25 fm om luftmaskehanken, i de andre hjørnene heklet jeg 2 fm i fm før hjørne-lm, 1 fm i lm, og 2 fm i neste fm.

—–

Be Sociable, Share!
This entry was posted in crochet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.