Clapotis, hardangersøm og solsikker

Clapotis vokser, jeg har nå sluppet ned seks masker, så da er det sju masker å slippe ned igjen før jeg begynner på felleomgangene. Det partiet jeg er i nå er det tregeste å strikke nettopp fordi man ikke øker eller feller, men har det samme maskeantallet hele tida. Men det går ganske radig allikvel, for når jeg først har strikka noen runder så kan jeg ikke stoppe før jeg har sluppet ned en maske.

Må forresten vise dere noe jeg skal begynne å se på etterhvert, nemlig hardangersøm. Jeg fikk en halvferdig duk i hardangersøm fra bestemor. Hun har gikt i fingrene og kan ikke lenger drive med håndarbeid, ihvertfall ikke noe så pirkete som søm, så jeg skal gjøre det ferdig for henne. Jeg har aldri prøvd det før, min eneste broderierfaring er med korssting, men jeg håper det skal gå bra. Det fulgte heldigvis med noen forklaringer med duken. Dessuten leker jeg med tanken på å begynne å brodere meg bunad, så da er dette sikkert nyttig trening.

Solsikkene vokser som bare det, og det har etterhvert blitt et aldri så lite plassproblem med disse innesolsikkene. De fleste er på badet, fordi vinduet der er det eneste over bakkenivå, men det er ikke særlig høyt, så nå har jeg hengt opp isbokser med hyssing i gardinstanga, for å kunne senke solsikkene ned. Det ser jo ikke helt pent ut, men det er et morsomt prosjekt å se hvor lange jeg kan få de. Den lengste er nå 74 cm.—–

Be Sociable, Share!
This entry was posted in misc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.