Jeg skulle bare legge opp et par bukser…

Symaskina måtte fram i dag, to bukser har nemlig i flere uker ligget ubrukte i skapet, med for lange bein. Å legge opp bukser er ikke det morsomste i verden, mye jobb med å måle og tegne opp, og det er mange knappenåler i omløp (hvorav fire av de fortsatt er i omløp et eller annet sted i stua). Så da jeg endelig var ferdig med buksene, skulle jeg bare sy et par småting. Og det er ikke store tingene, men jammen har jeg ikke brukt noen timer på å lage de:-)

Det første jeg lagde var denne pungen. Synes aldri jeg får nok av sånne punger, de er f.eks fine til å samle alle småsakene som flyter rundt i veska eller å bruke som sminkepung. Selve pungen er sydd av lysebrun kord fra en gammel kordbukse. Blomsten er i olastoff (jepp; fra en gammel olabukse), og jeg sydde den rett på med litt sømmonn, og så har jeg klipt små hakk i sømmonnet rundt hele, og deretter vasket pungen. (Så et innslag på tv om denne teknikken, som jeg da selvfølgelig måtte prøve ut). Synes blomsten ble morsom, så jeg kommer sikkert til å prøve den samme teknikken igjen seinere.

Deretter sydde jeg et etui til heklenålene. Min første erfaring med skråbånd, og det var lettere enn jeg trodde å sy skråbånd. Jeg var rett for at alt skulle skli hver sin vei og at det skulle være vanskelig å holde skråbåndet på plass, men det var veldig greit å sy med. Så da har heklenålene fått et fast hjem, og forhåpentligvis finner jeg heklenålene når jeg trenger de.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in sewing. Bookmark the permalink.

One Response to Jeg skulle bare legge opp et par bukser…

  1. Pingback: Morkland » Blog Archive » Strikkepinneetui og Kate

Leave a Reply

Your email address will not be published.